Dat iedere man standaard een wit net overhemd in de kast zou moeten hebben hangen, dat is eigenlijk geen geheim meer. Vandaag de dag is casual chique namelijk de normaalste zaak van de wereld. Heb je dan een keer een speciale gelegenheid, dan is het enige wat je hoeft te doen, je t-shirt of trui ruilen voor een net overhemd en je bent netjes gekleed en klaar voor bijna iedere gelegenheid. Uiteraard zijn er een aantal uitzonderingen, zodat een bruiloft bijvoorbeeld. Maar omdat het voor veel mannen toch lastiger blijkt dan gedacht om een goed overhemd te kunnen vinden, hebben we een aantal handige tips voor je waarmee jij gegarandeerd slaagt. 

Lichaamstype

Ga jij een Michaelis overhemd bestellen, dan doe je er verstandig aan om eerst te kijken naar de pasvorm van het overhemd en ook naar je eigen lichaamsbouw. Ben je bijvoorbeeld erg breed in je schouders, dan is het wel prettig dat je overhemd hier ook op aansluit. Is dit niet het geval, dan is het niet alleen vaak geen gezicht, maar loop je ook met het probleem dat het alles behalve prettig zit. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat de stiksels die onder je oksels aan het schuren zijn, nu niet bepaald prettig zijn. Zorg er daarom dus ook voor dat je lichaam matcht bij het type overhemd

Denk aan de gelegenheid

Verschillende overhemden zijn geschikt voor verschillende gelegenheden. Als je op zoek bent naar een formeler overhemd, kies dan voor een overhemd met een kraag en manchetten. Voor een meer casual look is een T-shirt of polo misschien meer geschikt. Op de website van hemdvoorhem.nl kun je eenvoudig filteren op bepaalde stijlen, kleuren en maten. Op deze manier houd je een beperkte selectie met overhemden over, die voldoen aan jouw zoekcriteria.

De kleur

Kleur kan een enorm verschil maken bij het vinden van het perfecte overhemd. Donkere kleuren hebben de neiging om formeel te zijn, terwijl lichtere kleuren meer casual kunnen zijn. Bedenk welke kleuren u het beste staan en ga van daaruit verder. Verstandig is vaak om een wit overhemd aan te trekken in het geval je niet helemaal zeker weet wat er van je wordt gevraagd. Je zult merken dat een gekleurd overhemd net iets teveel kan gaan opvallen, waardoor je je er zelf ook niet bepaald prettig in voelt. Doe er dus verstandig aan en zorg dat je kiest voor een neutrale kleur.