Een poster drukken kan ingezet worden voor je marketing. Alleen met een poster wil je natuurlijk wel opvallen. Het heeft tenslotte als doel om op te vallen en informatie te verstrekken naar potentiële klanten. Om hier goed op in te spelen vind je in deze blog de belangrijkste trends op het gebied van poster drukken. Zo weet jij de belangrijkste aspecten waar je rekening mee kunt houden, voordat je een groten afname besteld van poster drukken.

Denk groen

Dit is eigenlijk een hele mooie en fijne trend. Het gaat namelijk om milieuvriendelijk poster drukken voor je onderneming. Dit zie je bijvoorbeeld ook veel terug bij het drukken van een flyer of het milieuvriendelijk drukken van visitekaartjes. Zo wordt er bijvoorbeeld gewerkt met eco-vriendelijke inkt. Inkt op water- en groente-basis worden steeds vaker een alternatief voor plastisol inkt, dat wordt gemaakt op PVC basis. Ook printers bieden nu ook groene materialen aan. Naast printer zijn er ook steeds meer eco-vriendelijke soorten papier. Dit wordt ook steeds populairder bij ondernemers.

Polyester is een ander eco-vriendelijk materiaal dat kan worden gebruikt om tassen en kleding mee te maken. Het is een synthetisch materiaal dat niet snel viest wordt en wordt gemaakt van gerecycled materiaal. Je kunt de stof steeds weer recyclen.

Trendy stijlen

Veel ontwerpers die bezig zijn met het ontwerpen van een poster gaan weer wat terug in de tijd. Denk bijvoorbeeld aan old school designstijlen en geven er hun eigen moderne draai aan. Een goed voorbeeld van zo’n stijl die een comeback maakt is Memphis Design. Memphis Design een designbeweging die langzaam maar zeker terugkomt in veel ontwerpen in de afgelopen jaren. Het haalt inspiratie uit de jaren 80, Art Deco, Pop Art en Kitsch uit de jaren 50. Het viert de rebellie tegen wat traditioneel werd gezien als ‘goede smaak’. Superleuk dus om hier mee aan de slag te gaan.

Ook zijn er nieuwe trends in inkt. Nieuwe materialen en drukwerktechnieken zorgen voor veel nieuwe kansen voor grafisch ontwerpers. Het gebruiken van verschillende soorten inkt kan bijvoorbeeld écht het verschil maken.

Raak het eens aan

Het toevoegen van speciale objecten in posters of andere marketingproducten is ook een trend die steeds meer gebruikt worden. Gevoel en iets voelen door er een extra beleving aan te ervaren is namelijk erg fijn. Speciale effecten aan papier, zoals papier ciseleren was vroeger een langzaam en duur proces. Technologische ontwikkelingen hebben het echter mogelijk gemaakt om deze processen een stuk eenvoudiger en goedkoper te maken. Het gebruiken van deze coole technieken zorgt ervoor dat elk papieren product er speciaal en luxueus uit komt te zien.

Blijf bij jezelf

Ondanks dat trends natuurlijk heel leuk en ook handig kunnen zijn om toe te passen is de belangrijkste trend eigenlijk om dicht bij jezelf te blijven. Trends worden natuurlijk ook door andere opgemerkt en als je echt wilt opvallen kun je uiteraard trends meenemen, alleen blijf alsnog wel bij jezelf. Niet iedere trend past bij ieder persoon of bedrijf, onthoud dat goed.

Trends zijn dus vooral ook heel handig om te gebruiken als inspiratiebron om er vervolgens zelf iets fantastisch van te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *