Heb je al een langere tijd een horloge in de kast liggen die je niet meer draagt? Dat is natuurlijk zonde en verdiend een nieuwe eigenaar. Horloge verkopen? Wij hebben de beste tips voor je verzameld waar je dat het beste kunt doen.

Horloge verkopen via Marktplaats

Als je hebt besloten om je horloge te verkopen, zou je het kunnen aanbieden op een website waar gebruikte producten wordt verkocht. Een goed voorbeeld daarvan is Marktplaats. Het platform heeft een enorm groot bereik, het ontvang iedere maand zo’n acht miljoen bezoekers. De kans dat daar een geïnteresseerde voor jouw horloge tussen zit, is dus best groot.

Het maken van een advertentie is gratis en je kunt er een uitgebreide omschrijving in kwijt. Verder heb je de mogelijkheid om meerdere foto’s te plaatsen waardoor je ook de kleinste details aan potentiële kopers kunt laten zien. Er kan een vraagprijs worden ingesteld, maar bieden is ook een optie, als je dat zou willen. Om je advertentie extra onder de aandacht te brengen kun je kiezen uit talloze betaalde opvalmogelijkheden.

Verkopen aan een juwelier

Het kan natuurlijk ook zijn dat je het aanbieden van je horloge op Marktplaats en het ontvangen van mensen, teveel gedoe vindt. Je kunt daarom ook overwegen om je klokje te verkopen aan een juwelier. Omdat je te maken hebt met een specialist, zijn ze bekend met het product en weten daarom ook de juiste waarde. Zo voorkom je biedingen die niet realistisch zijn. Iets wat op een platform als Marktplaats wel regelmatig gebeurd. Omdat de juwelier natuurlijk ook winst moet gaan maken op jouw horloge, zul je wel een lagere prijs ervoor krijgen. Het voordeel is echter dat je het geld direct in handen hebt! Hou er rekening mee dat niet iedere juwelier horloges inkoopt. Informeer bij jouw juwelier in de buurt voor de mogelijkheden.

Aanbieden op een veiling

Tot slot zou je ook kunnen overwegen om je horloge aan te bieden op een veiling. Dit is vooral interessant wanneer we het hebben over horloges van de duurdere merken. Denk bijvoorbeeld aan Rolex, Breitling etc. Ook antieke horloges zijn gewild op veilingen. Je weet echter nooit wat je ervoor krijgt en daarnaast zal er een commissie af moeten worden gestaan.