DSquared2, onder de jongeren ook vaak D2 genoemd, is een merk dat de laatste jaren als maar populairder is geworden. Veel jongeren dragen het merk en de petjes, broeken en shirtjes zijn niet meer weg te denken in de maatschappij. Het is een van de bekendste designer merken van dit moment. Veel mensen weten echter weinig over het merk. Om deze mensen wat achtergrond informatie te geven vertel ik in dit artikel alles wat je niet weet over DSquared2.

Het ontstaan

Zoals vaak terug te zien op de kleding en tevens ook in het logo is DSquared2 een modebedrijf dat van oorsprong komt uit Canada. Een Canadese tweeling, genaamd Dan en Dean Caten, besloten in 1991 om naar Milaan te vertrekken om hun dromen in de modewereld waar te maken. Na een paar jaar hard werken kwam hun droom eindelijk in vervulling: in 1994 lanceerde ze hun eerste mannencollectie. Deze collectie liep zo goed dat 9 jaar later ook de eerste lijn voor vrouwen op de markt kwam.

De boost van DSquared2

Natuurlijk is DSquared2 groot geworden door het harde werk van de tweeling, maar hiernaast kreeg het merk in de loop van de jaren ook enorme boost doordat grote namen, zoals Madonna, de kleding in het openbaar droegen. Dit was geweldig marketing waardoor het merk alsmaar kon groeien. Tegenwoordig is het merk dan ook een onderdeel geworden van het grote kledingbedrijf Diesel.

Het design

Wat DSquared2 vooral bekend heeft gemaakt zijn de opvallende jeans die erg strak of enorm ruim gesneden waren. De broeken hebben vaak leren patches en een bijzondere sluiting, waardoor de broeken anders waren dan de andere broeken op de markt. Iedereen herkende de broeken en wilde de mooie designer broeken toevoegen aan hun kledingkast. Echter zien we nu veel meer producten van DSquared2 die erg populair zijn. Zo kom je op straat veel shirts, petten en schoenen tegen van het bekende merk. Wil je ook een kijkje nemen in de collectie van D2? Op Shoebaloo.nl vind je de mooiste DSquared2 van dit moment.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *