Mondkapjes zijn er in verschillende soorten, kleuren. Wil jij een mondkapje aanschaffen? Wij leggen in deze blog uit wat de opties zijn, zodat jij de juiste keuze maakt!

Waarom eigenlijk mondkapjes?

Zoals je weet proberen wij met z’n allen het vervelende covid-19 virus tegen te gaan. In het openbaar vervoer is dit verplicht en wanneer je de grens oversteekt zijn mondkapjes op enkele plekken ook onmisbaar. Wat kan je doen om jezelf en anderen te beschermen? Natuurlijk 1,5 meter afstand bewaren, je handen vaker wassen dan normaal en op drukke plekken of waar je niet voldoende afstand kunt nemen, een mondkapje dragen.

Massaal begonnen mensen inkopen te doen naar de eerste de beste mondkapjes die ze tegenkwamen. Maar ook werd er zelf druk geknutseld om mondkapjes te maken. Maar is dit wel een goed idee om gehaast mondkapjes in te slaan? En zijn er ook hippe mondkapjes verkrijgbaar?

Ga voor een goede kwaliteit mondkapje

Als je kiest voor professionele mondkapjes zul je merken dat je hier een stuk beter door kunt ademenen dan goedkope of zelfgemaakte mondmaskers. Daarnaast beschikken professionele mondkapjes over een certificaat dat aantoont dat ze zijn gekeurd. Daarnaast is de kwaliteit van de stof van de professionele mondkapjes een stuk beter en voelen ze aangenamer dan de goedkope en niet gecertificeerde mondkapjes.

Welke soorten mondkapjes zijn er?

Mondkapjes zijn verkrijgbaar in talloze soorten. Je kunt kiezen voor een wegwerp mondkapje of voor een wasbaar mondkapje. Wasbare mondkapjes kun je kopen in diverse hippe kleuren, patroontjes en vormen. Kies je voor wegwerp mondkapjes, controleer dan of deze beschikken over een certificaat en of ze medisch zijn of niet medisch. Goede mondkapjes zorgen ervoor dat virusdeeltjes zich niet via de mond en neus kunnen verspreiden. Belangrijk om op te letten bij het gebruiken van een mondkapje is dat het mondkapje goed aansluit rondom je gezicht, zodat er niet te veel lucht via je mond of neus naar buiten glipt.

Hoe gebruik je een mondkapje?

Als je een mondkapje draagt, is het belangrijk dat je deze bij het opzetten en afdoen alleen vastpakt bij de elastiekjes. Kies je voor een wegwerp mondmasker? Gooi het mondkapje na gebruik gelijk in de afvalbak. Heb je een wasbaar mondkapje gekocht? Zorg er dan voor dat je het kapje elke keer na gebruik wast. Was na elke keer dat je je mondkapje op en af zet je handen met water en zeep of desinfecteer je handen met handalcohol. Mondkapje kopen? Neem dan eens een kijkje bij Medipreventie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *